Solo for the beginning of something never ending

av Tone Kittelsen


Solo for the beginning   
    Solo for birds that kill

    Solo for those who feel lost

    Restless Legs


    Solo for the struggle to move fast
             
Svart sekvens


Fortsettelsen av Svart sekvens


Solo for the beginning of something never ending er et prosjekt basert på improvisasjon og spontanitet hvor lyst, sjanse og vilje er det som driver det fremover. Det er et evighetsprosjekt som har en start, men ingen slutt. Prosjektet er basert på øyeblikket og skal kunne oppleves både live og gjennom skjerm.

Solodansene mine er ofte basert på en slags fantasi og bevegelsene blir til gjennom fantasien. Jeg bruker å si at jeg jobber med karakterer som er mer eller mindre av meg selv. En fantasi om å være noe annet, ha lengre bein, lengre hår eller være på et helt annet sted.


Jeg tenker mye dans, tenker på hvordan den skal se ut, hva den skal ha på seg, hvor lenge den skal vare og om det er noen som ser på den.

Inni meg finnes det en trang til å bevege meg i ulike tempo og i ulike formasjoner, denne trangen prøver jeg å resirkulere og bruke i solodansene mine.


De korte formatene interesserer meg og jeg liker å tenke at soloene mine kan fungere som en serie. Kanskje får du lyst til å se neste episode? Det er en slags ro med en lang rastløshet. Et langt prosjekt som skal strekke seg i evigheten men med korte midlertidige resultater.


En strategi jeg bruker i arbeidet er å være uredd. Uredd for å prøve. Uredd for å kaste seg på den første tanken. Uredd for å starte med bevegelse. Uredd for å danse til musikk. Uredd for å ikke komme på en idé. Jeg synes det er fint å løpe foran sin egen kritikk, men det er også fint at den tar meg igjen på et tidspunkt. Jeg jobber med å kvitte meg med mine faste mønstre, samtidig som jeg prøver å omfavne og elske min egen signatur. Et slags kroppslig opprør og en evig jakt på en begynnelse og en slutt.


Musikk:
Solo for Birds that Kill, Solo for those who feel lost, Svart Sekvens og fortsettelse av Svart Sekvend av Kristoffer Lislegaard

Kamera:
Maja Hannisdal
I have no ideaom