JANNE-CAMILLA LYSTER (f. 1981) er danser, koreograf og forfatter. Siste sceniske arbeider inkluderer Gjengangere (solo, Ibsen Awards, 2019), Suite transformé (Den Norske Opera & Ballett, 2019), Skjønnhet I-X (Dansens Hus, 2018) og Herostratos (Det Norske Teatret høsten 2017, regi ved Øyvind Osmo Eriksen). Hun har to ganger mottatt Statens treårige arbeidsstipend for kunstnere (2007 og 2013), samt Norske Dansekunstneres danserstipend (2011). Høsten 2019 fullførte hun det kunstneriske doktorgradsprosjektet Koreografisk poesi: Utvikling av litterære partiturer for dans ved Kunsthøgskolen i Oslo. I 2020 hadde hun premiere på forestillingen Mørke 1-4 (Dansens Hus, premiere 15. oktober) og utga romanen Brødre. Hun er fra 2021 ansatt som førsteamanuensis i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo.


CECILIE LINDEMAN STEEN (f. 1965) arbeider som dansekunster, produsent og pedagog/veileder. Cecilie har arbeidet som dansekunstner siden 1985, i hovedsak knyttet til det frie scenekunstfeltet, med unntak av to år i Carte Blanche, samt engasjementer ved Riksteatret, Rikskonsertene og Det Norske Teatret. I tillegg til egne prosjekter har hun samarbeidet med et bredt spekter av koreografer og andre kunstnere og hatt omfattende nasjonal og internasjonal turnévirksomhet. Siden studietiden har hun hatt et nært samarbeid med koreograf Ina Christel Johannessen og har de siste årene arbeidet i forestillinger og prosjekter bl.a. i samarbeidet med TekstLab/Shanti Bramachari, Mia Habib og Kristina Gjems.

De siste 5 årene har Cecilie hatt et nært samarbeid med forfatter/koreograf Janne-Camilla Lyster. Hun har gjort adapsjoner av flere av Lysters koreografiske partiturer, bl.a Nordisk Partitur, Flukt og forvandling i 2015, der hun gjorde adapsjon av SNØ og JEGER, NÅL og KNIV i tillegg til Skjønnhet I- X i 2017/2018 og Mørke 1 -4 i 2020. 


Koreografisk Poesi

Koreografisk Poesi, Janne-Camilla Lyster, Tiden forlag 2019.
Boken kan bestilles her: 

Foto: Antero Hein, fra eksposisjon i Resepsjonsgalleriet på Kunsthøgskolen i Oslo, KOREOGRAFISK POESI  av Janne-Camilla Lyster, Tiden Forlag 2019, 

Essays 

Denne digitale arbeidsdokumentasjonen inneholder enkelte tekstfragmenter fra et mer omfattende refleksjonsarbeid i form av 5 essays som ble utgitt i heftet format i forbindelse med avslutningen av Janne-Camilla Lysters stipendiatarbeid på Kunsthøgskolen i Oslo september 2019. Dansekunstnerne Ingri Haakstad og Irene Theisen skrev også hver sin publikasjon med essays om deres adapsjonsarbeid med Lysters koreografiske poesi.  Alle essayene er til utlån ved biblioteket på Kunsthøgskolen i Oslo. 

Ingrid Haakstad, Notater, Khio (2019)
Irene Theisen, STUDIONOTATER, TANKEKJØR OG LÅNTE MARERITT, fra prosess med Vi forlot den stille skogen, Skjønnhet I - III og Every Word was once an animal, Khio (2019)
Cecilie Lindeman Steen, En ryggrad med ny fantasi, 5 essays om å arbeide med Janne-Camilla Lysters koreografiske poesi, Khio (2019)


Foto: Antero Hein, fra eksposisjon i Resepsjonsgalleriet på Kunsthøgskolen i Oslo (2019)

om